Är det så att du har en bokhylla eller en prydnadshylla du vill belysa på ett bra sätt? Ett bra sätt att göra det på, det är att använda dig av LED lister. Du kan hitta ett brett utbud av sådan på https://www.lamp24.se/led-lister/. Det snyggaste är att ha dolda LED lister, så att de blir som om de är inbyggda. Sedan finns ett annat bra alternativ till att belysa bokhyllan och det är att använda dig av spotlights. I denna text ger vi dig bra tips kring dels hur du ska tänka när det gäller lister med LED, dels hur du ska tänka med spotlights.

Placera dina LED lister i bokhyllan

När du ska sätta fast dina LED lister i din bokhylla, så har du två alternativ. Det ena är att placera dem i framkant och det andra är att placera dem i bakkant. Väljer du att ha dem i framkant, så kommer dess ljus att träffa böckernas framsida. De gör även att de saker du har i hyllan syns väl. Om du däremot väljer att ha din LED list i bakkant, så blir det ett mer dekorativt ljus. Dina saker i hyllan kommer då att hamna i motljus.

Oavsett om du väljer att ha din LED list i framkant, bakkant eller på annat sätt, så är det bra att försöka dölja den på ett bra sätt. Det så att man bara ser ljuset snarare än att man ser att ljuset kommer ut från listen. Ett sätt att dölja den på, det är att ha en list eller kant att sätta listen bakom. Eller så kan du fräsa in som ett spår i hyllan för att placera listen i. Det om du har en bokhylla som det går att göra spår i vill säga.

Är det så att du har flera hyllplan där du har LED lister i, så kan det bli en hel del kablar som kopplas till själva transformatorn. Det kan vara bra att dölja alla dessa sladdar. Ett sätt är att använda en utanpåliggande kabelkanal. Det är ju mindre snyggt att ha kablar lite varstans, så försök verkligen att tänka till då du sätter in listerna så att du kan dölja kablarna på ett bra sätt.

Spotlights som alternativ

Ett bra alternativ till LED list, det är att använda dig av spotlights för att belysa din bokhylla på ett snyggt sätt. Dessa sätter du dock inte i själva bokhyllan, utan du ska sätta dem i taket och rikta dem mot din bokhylla. Om du har en stor bokhylla så är det bra att ha flera olika spottar, som sitter riktade mot olika höjder. Det blir då riktigt snyggt.

Köp LED list och spotlights på nätet

Om det är så att du vill satsa på LED lister eller spotlights, så finns det en bra butik på nätet med just detta. Det är Lamp24. Hos dem kan du hitta en mängd olika varianter av både LED lister och spotlights samt så klart även andra lampor.