Ute i trädgården är det inte fel att sätta upp en hängmatta som är bekväm. Den är skön att ligga i, under lata sommardagar. En hängmatta är något som uppskattas av både vuxna och barn. I den kan man bara vara, så som som ta en tupplur, läsa en bra bok, eller titta på molnen. Om du är ute efter att köpa dig en bra variant, kolla då in www.hängmatta.se. Även om det allra vanligaste är att man har en hängmatta ute, så finns det även de varianter du kan ha inne!

När du ska köpa dig en av dissa, fundera då lite på vad för slags du vill ha, det finns rätt många olika modeller. Fundera även på färg, material och hur den ska hängas upp.  Ett mycket vanligt sätt att sätta upp en hängmatta på, det är med rep mellan två träd. Men det förutsätter ju då att du har träd i din trädgård. Som tur är så finns det andra varianter av upphängningar så väl som det finns särskilda stativ och ställningar för hängmattor. 

Hur kommer man i och ur sin hängmatta?

Det kan vara lite knepigt att komma i och ur en hängmatta de allra första gångerna. För att du ska undvika att slå runt eller ramla ut, så finns det ett par olika knep du kan ta till. Ett enkelt sätt att ta dig i den, det är helt enkelt att sätta dig grensle över den. Ha ett ben på var sida om den. Sedan är det bara att lägga dig bakåt samt dra in benen i hängmattan. När det sedan är dags att ta dig ur den, så sätt dig upp, och grensla hängmattan igen och kliv ur.

Välj en variant som passar dig och dina behov

Det finns ju som sagt flera olika modeller av hängmattor att välja mellan idag. Allt från den amerikanska, vadderade hängmattan till de hängmattor som är i nät. Fundera på om ett material passar dig bättre än ett annat. Fundera även på vilka det är som ska använda sig av den. Är det bara du, eller hela familjen?

Om du vill ligga i den tillsammans med någon, då kan det vara smart att välja en så kallad dubbelhängmatta.

En annan sak att fundera på, det är var du ska placera den. För det avgör lite vad för slags upphängningssystem du ska välja. Har du träd att fästa den i, så är det ju enkelt med en som har rep att knyta. Du som hellre har den på altanen eller på bryggan, du kan köpa till en ställning eller ett stativ att ha den i. Då kan du även enkelt flytta på den.

Storleken spelar även det en hel del roll. Du vill ju kunna ligga bekvämt i den, i din fulla längd. Därför bör den vara minst en meter längre än vad du själv är. Är ni flera som ska ligga i den, gå då efter den längsta personen i familjen.